159
Terug naar overzicht

Hoe belangrijk is handhygiëne? Download de whitepaper!

18.12.19
De winter staat weer voor de deur. Laat dat nou precies de periode zijn waarin de kans op griep of verkoudheid een stuk aanzienlijker is dan normaal. Maar wat is hier de reden van?
In de winterperiode hebben we te maken met lage temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen virussen zich makkelijker uitzetten. Virussen worden overgedragen via je handen en bij het uitademen, hoesten, niezen of praten. De zieke vochtdruppels verspreiden zich in de lucht en komen zo terecht in de luchtwegen van anderen. Tevens worden virussen makkelijk overgedragen in kleine, slecht geventileerde ruimtes met veel personen. En omdat het steeds frisser wordt, blijven de ramen vaak dicht, waardoor er geen frisse lucht binnenkomt. Ondanks de koude temperaturen, raden wij het aan om toch minimaal 30 minuten per dag de ramen op een kiertje te zetten om wat frisse lucht binnen te krijgen.
 
Frisse lucht is namelijk van belang bij het aanmaken van vitamine D. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden. Daarnaast speelt het ook een rol bij de instandhouding van je weerstand en bij een goede werking van je spieren. Omdat je handen dagelijks in aanraking komen met vele bacteriën en om goed hygiënisch te werken, is het essentieel om je handen regelmatig en op de juiste manier te wassen.
 
 
Hoe belangrijk is handhygiëne deze periode eigenlijk? Dit lees je in de nieuwe whitepaper van MTS Euro Products.
 

 

Contact:

VerkoopBinnendienst

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
verkoop@hazet.igefa.nl