159
Terug naar overzicht

Wanneer wast/desinfecteert u uw handen?

05.05.20
Handhygiëne is vandaag de dag nóg belangrijker geworden, vooral als u daarmee de verspreiding van het COVID-19 virus kunt afremmen. Op 5 mei 2020 wordt er internationaal extra aandacht besteed door deze dag uit te roepen als Internationale dag van de Handhygiëne. Maar weet u wanneer u uw handen beter kunt wassen dan desinfecteren? En weet u hoe u uw handen het beste kunt beschermen?

Zorg voor een uitstekende handhygiëne door uw handen te wassen met water, zeep en een papieren handdoek of uw handen te desinfecteren met handalcohol. Doe dit nooit alle twee achter elkaar, want dat zorgt voor beschadiging/uitdroging van handen. Was uw handen ook niet met afwasmiddel. Dat is gemaakt om, onder andere, pannen te ontvetten en maakt handen dus erg droog.

Handalcohol kunt u bijna altijd gebruiken, behalve in de volgende situaties. Dan is het wassen met water en zeep en het afdrogen met een papieren handdoek de beste optie:

  • Zichtbaar bevuilde handen;
  • Plakkerige of natte handen;
  • Na eigen wc-gebruik.

Zo desinfecteert u uw handen op de juiste manier

 

Zo wast u uw handen op de juiste manier

 
U kunt deze handige stappenplannen van SCJohnson ook downloaden om uit te printen of om uw collega's/medewerkers voorlichting te geven.
 
Voor meer informatie over het gebruik of advies over verschillende handzepen en -alcohol kunt u contact opnemen met onze accountmanagers.
 
 
 

Contact:

VerkoopBinnendienst

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
verkoop@hazet.igefa.nl