159
Terug naar overzicht

Vijf tips voor een opgeruimde werkplek

14.01.19

Maandag 14 januari 2019 staat in het teken van de ''Ruim-je-bureau-op-dag''. Tijd om die stapels losse papiertjes en oude koffiebekers op te ruimen en alles opnieuw in te delen. Wij hebben vijf tips die jou kunnen helpen met het creëren van een gestructureerde werkplek.

1. Sorteer alle papiertjes

Formulieren, lijstjes en aantekeningen behoren tot de top als het gaat om rommel op bureaus. Maak daarom wekelijks drie stapeltjes tijdens het opruimen, waaronder bewaren, weggooien of archieveren. Als je hier strict in bent erger je je niet meer aan de stapels papier, werk je gestructureerder als voorheen en ziet je bureau er netter uit.

2. Digitaliseren

Wil je nog een stap verder gaan? Dan kun je het beste alles digitaliseren. Takenlijstjes, memo's en aantekeningen kunnen gemakkelijk in diverse programma's worden bijgehouden, zoals Microsoft Outlook. In veel opzichten is digitaal werken beter, omdat deze gegevens vanuit meerdere apparaten te bereiken zijn en je deze gemakkelijk kunt delen met collega's.

3. Maak je toetsenbord en muis schoon

Het opruimen van je werkplek heeft ook betrekking op een hygiënischere en gezondere werkplek. Bureaus die niet vaak worden schoongemaakt hebben tot wel 400 keer meer bacteriën dan een toiletbril!

Een toetsenbord is één van de meest grote boosdoeners en tevens een plek in het kantoor waar de meeste ziektekiemen zitten. Draai het toetsenbord eens per week op de kop en schud deze uit boven de prullenbak. Om dieper tussen de toetsen te reinigen kun je een klein zuigertje gebruiken of de toetsen tijdelijk verwijderen om alles grondig schoon te maken.

Het schoonmaken en desinfecteren van apparatuur is dus een belangrijk deel van de algemene hygiëne op kantoor. Neem ook je telefoon of smartphone mee tijdens het desinfecteren.

4. Organiseer de kabeltjes

Heb je een onoverzichtelijk kabelnetwerk over je bureau lopen van schermen, toetsenborden, muizen en andere apparaten? Ze geven niet alleen een onprofessioneel uiterlijk, het heeft ook een storend effect. Verberg kabels in een kastje of werk deze gebundeld weg via een plint. Zorg ervoor dat je de kabels bij het begin en eindpunt voorziet van een label, zodat je dit altijd kunt herleiden.

5. Minimaliseer afleiding

Als je onnodig vaak naar je smartphone grijpt kun je deze proberen op te bergen in een kastje. Laat je niet afleiden door berichtjes en meldingen van social media. Dit scheelt ook een hoop bacteriën op je handen die weer afkomstig zijn van het scherm!

 

Contact:

VerkoopBinnendienst

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
verkoop@hazet.igefa.nl