159
Terug naar overzicht

Tips voor algemene hygiëne

16.06.20
Naast branchespecifieke hygiënemaatregelen zijn er ook enkele hygiënische zaken die belangrijk zijn voor iedereen.

Ten eerste is het belangrijk om uit te leggen hoe de overdracht van het COVID-19 virus werkt. Zonder deze kennis kunnen we onszelf niet goed beschermen. De belangrijkste wijze van overdracht is via zogenaamde druppelinfectie. Overdracht kan echter ook via andere wegen plaatsvinden, bijvoorbeeld als indirecte of directe contactinfectie of als luchtweginfectie.

Druppelinfectie 1-2 meter: De mogelijk geïnfecteerde druppels, die ontstaan bij hoesten, niezen, spreken en tijdens medische procedures, zoals intubatie, worden over een korte afstand van 1 tot 2 meter overgedragen. Daarom is en blijft een minimale afstand van 1,5 meter tot andere mensen belangrijk. Het dragen van een medisch mondmasker helpt om dit infectieproces te verminderen. Let op: deze zijn alleen te gebruiken door zorgmedewerkers! Reist u bijvoorbeeld met het OV? Gebruik dan niet-medische mondmaskers.
 
Indirecte contactinfectie 4 uur - 9 dagen: Volgens verschillende studies is het coronavirus in staat om tussen 4 uur en 9 dagen te overleven op levenloze oppervlakken. Overdracht via verontreinigde oppervlakken is mogelijk. Voor ons betekent dit, naast het reinigen en desinfecteren van deze oppervlakken, vooral ook aandacht voor regelmatig en grondig handen wassen met aansluitend desinfecteren. Tevens raden wij u aan uw gezicht niet aan te raken. Het dragen van wegwerphandschoenen kan helpen.
 
Direct contactinfectie ≥ 60 minuten: Virussen kunnen ook worden overgedragen door direct contact, bijvoorbeeld door het aanraken van besmette handen. De meeste virussen blijven minstens 60 minuten besmettelijk op de handen. Ook hier blijft een regelmatige en grondige handhygiëne van toepassing. Daarom wordt het vermijden van handen te schudden of te knuffelen geadviseerd.
 
Overdracht via de lucht 16 uur: Overdracht via de lucht vindt plaats via de luchtweg door het inademen van deeltjes die ziekteverwekkers bevatten. De deeltjes van het coronavirus blijven tot 16 uur besmettelijk. Het dragen van een masker (helpt de uitstoot van ziekteverwekkende deeltjes in het milieu en de inademing van ziekteverwekkers te voorkomen. Afhankelijk van het masker en het gebruik hiervan, kan deze zelfbescherming en bescherming tegen anderen slechter of beter werken.
 

Meer informatie:

> Samenafstandhouden.nl - Onze oplossingen om veilig en op afstand te kunnen werken

Contact:

VerkoopBinnendienst

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
verkoop@hazet.igefa.nl