159
Terug naar overzicht

HAVEP Multi Shield: de doorbraak op het gebied van genormeerde werkkleding

13.03.19

De Multi Shield-werkkleding beschermt tot maar liefst 7 normen. Behalve aan het waarborgen van de normen, hebben de ontwerpers ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit en pasvorm. Deze nieuwe collectie van hoog genormeerde veiligheidskleding staat én draagt dus ook nog eens fantastisch.

De collectie is ook uitvoerbaar in Lyocell. Deze duurzame doeksoort heeft een gladde vezel, waardoor het heel zacht aanvoelt op de huid. Een heerlijke stof om te dragen, die bovendien heel sterk is, een groot vochtabsorberend vermogen heeft en goed ventileert. Alle werkkleding van HAVEP is perfect aangepast op situaties uit de praktijk en de Multi Shield-collectie is daar nog maar eens het bewijs van. Deze hooggenormeerd collectie blinkt uit op het gebied van veiligheid, comfort, uitstraling en duurzaamheid. In de Multi Shield-collectie voelt iedereen zich onaantastbaar.

Lyocell (Tencel)

Biologisch katoen is beter voor het milieu dan gewoon katoen, maar kost nog steeds veel water en landbouwgrond. Voor de productie van de grondstoffen van Lyocell, beter bekend onder de merknaam Tencel, is daarentegen minder landbouwgrond, minder water en minder energie nodig. Een flinke winst voor het milieu!

Lyocell wordt gemaakt van houtpulp, gewonnen uit duurzaam bosbeheer. Dit betekent dat de bomen groeien op de grond die niet geschikt is voor landbouw; dat de bomen niet geïrrigeerd worden en dat er maar een klein beetje mest gebruikt wordt. De opbrengst per hectare is veel groter dan die van katoen. Lyocell is ook nog eens voor 98% afbreekbaar en tijdens de productie worden veel minder chemicaliën gebruikt.

De voordelen van Lyocell

Lyocell heeft een gladde vezel waardoor het heel zacht aanvoelt op de huid, het is dus een heerlijke stof om te dragen. Daarnaast is het ook nog eens erg sterk (net zo sterk als polyester) en houdt het u koel in de zomer en warm in de winter. Het materiaal heeft een sterk vochtabsorberend vermogen en ventileert goed. Zweet u veel tijdens het werk? Lyocell absorbeert het zweet vanaf de huid waardoor bacteriën geen kans krijgen om te groeien en u frisser ruikt.

De Multi Shield werkkleding voldoet aan maar liefst 7 normen. Doordat HAVEP in deze lijn gebruik heeft gemaakt van Lyocell (Tencel) is de werkkleding veel lichter en comfortabeler om te dragen dan traditionele Multi normen werkkleding. Duurzaam, stoer en ongelovelijk sterk!

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze accountmanagers of download de brochure.

Contact:

AfdelingBedrijfskleding

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
bedrijfskleding@hazet.igefa.nl