159
Terug naar overzicht

Blijf warm als het koud is en droog als het nat is met het drielagensysteem

13.11.19

Wat als de weersomstandigheden wisselvallig zijn of wanneer iemand regelmatig van binnen naar buiten gaat? Dan kan er gebruik gemaakt worden van het drielagensysteem. Dit systeem zorgt er voor dat transpiratievocht afgevoerd wordt zodat u droog blijft en het niet koud krijgt.

 

Laag 1

De eerste laag van het drielagensysteem wordt dicht op de huid gedragen en houdt het lichaam droog. Doordat deze laag transpiratievocht afvoert voorkomt het dat het lichaam afkoelt. Een lange onderbroek en een T-shirt met lange mouwen zijn zeer geschikt als eerste laag.
 

Laag 2

Voor de tweede laag kan gekozen worden voor een fleecejack, een sweatjack of een sweatshirt. De dikte van de tweede laag selecteert u op basis van de weer- en werkomstandigheden. Wanneer het erg koud is, is er behoefte aan een dikker kledingstuk dan wanneer de temperaturen boven het vriespunt blijven. De tweede of middelste laag is bedoeld om te isoleren terwijl het ook transpiratie wegvoert.
 

Laag 3

En tenslotte de derde laag. Dit is de buitenste laag die moet beschermen tegen wind, regen en misschien wel sneeuw. Ook bij deze laag is het van belang dat de waterdamp ofwel transpiratie van binnenuit kan ontsnappen waardoor uw lichaam op temperatuur blijft. Geschikt als derde laag zijn winterjacks van wind- en waterdicht materiaal, eventueel van Fristads Airtech® of GORE-TEX materiaal.
 
Op dagen dat het alleen koud is en niet regent kan een gewatteerd of katoenen jack worden volstaan, omdat deze jassen wel warmte bieden maar niet waterdicht of waterafstotend hoeven te zijn. Ook met deze laag kunt u, net als bij de tweede laag, uw keuze laten bepalen door de weer- en werkomstandigheden op dat moment.
 

 

Contact:

AfdelingBedrijfskleding

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
bedrijfskleding@hazet.igefa.nl