Terug naar overzicht

Wat kan u tegen het coronavirus doen?

29.01.20

In de stad Chinese stad Wuhan is een uitbraak van een nieuw coronavirus opgedoken dat zich langzamerhand verder verspreid over de wereld; ook in Nederland! Mensen die besmet zijn met het virus hebben voornamelijk dezelfde symptomen als buikgriep, zoals koorts en problemen aan de luchtwegen. Ook zijn er al een paar duizend mensen overleden als gevolg van het virus en meer dan honderdduizend mensen zijn besmet geraakt (10 maart 2020). Hoe voorkomt u dat u besmet raakt? Lees onze tips, bezoek ons coronaplatform en vind uit wat u kunt doen.

 

Onze hygiëneoplossingen voor het bestrijden van bacteriën en virussen

Wereldwijd worden er heel veel maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bezoek ons coronaplatform voor hygiënische oplossingen voor het bestrijden van bacteriën en virussen (www.hazet.store). 

 

Wat houdt het coronavirus in?

Coronavirus is een verzamelnaam voor verschillende soorten virussen die infecties aan longen en luchtwegen kunnen veroorzaken. De bekendste varianten zijn MERS (Middle East respiratory syndrome coronavirus) en SARS-CoV.

Inmiddels zijn een paar duizend mensen overleden aan het coronavirus en meer dan honderdduizend mensen zijn besmet (10 maart 2020). De meeste patiënten komen uit Wuhan of zijn in deze stad geweest. Ook in andere landen, zoals Thailand, Japan, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk, is het nieuwe coronavirus gevonden bij enkele reizigers die allemaal kort daarvoor in Wuhan waren geweest.

De symptomen van het coronavirus zijn: hoesten, longklachten, kortademig en koorts. Het coronavirus lijkt op de griep en heeft ook Dezelfde symptomen. Het virus is volgens onderzoekers niet zo besmettelijk als de griep. Het is goed om u te realiseren dat nog heel veel onduidelijk is. De uitbraak is nog in volle gang en het wetenschappelijk onderzoek ernaar is eigenlijk nog maar net begonnen. Veel vragen zijn nog niet te beantwoorden.

 

Hoe voorkomt u besmetting?

Wetenschappers van over de hele wereld zijn druk bezig met het creëren van een vaccin, maar tot die tijd is voorkomen dus met recht beter dan genezen, maar hoe voorkomt u dat u het zogeheten “2019-nCoV-virus” oploopt? Het sleutelwoord is hygiëne.

Was goed uw handen en als u moet niezen of hoesten, gebruik een zakdoek (of je elleboog). Reist u naar getroffen gebieden? Vermijd dan vooral de vis-, vlees- en pluimveemarkten, het aanraken van dieren en draag voor de zekerheid een mondkapje. Een mondkapje heeft ook enigszins zin bij besmette mensen. Het dragen van een mondkapje zorgt er voor dat het virus minder snel wordt verspreid naar bijvoorbeeld de luchtwegen en/of andere lichaamsdelen. Een goede weerstand en gezond leven kan ook geen kwaad. Daarnaast zorgt een goede (hand)hygiëne standaard voor extra bescherming en preventie. De Ecolab DrySan Oxy RTU en Tork Alcohol Gel Hand Sanitizer zijn hier voorbeelden van. Via onze Hazet Coronavirus platform kunt u onze hygiëneoplossingen bestellen voor bestrijding van bacteriën en virussen: www.hazet.store 

 

Hoe zorgt u voor een optimale handhygiëne? Wij hebben zeven tips voor u op een rijtje gezet:

(1) Was regelmatig uw handen

Regelmatig uw handen wassen en gebruik maken van een desinfecterend middel op basis van alcohol beschermt u tegen het verspreiden van ziektekiemen.

(2) Vermijd contact met anderen die ziek zijn

Minder contact met zieke mensen beschermt u tegen het verspreiden van ziektekiemen.

(3) Reinig en desinfecteer oppervlakken

Regelmatig schoonmaken en desinfecteren van oppervlakken die worden aangeraakt beschermt u tegen het verspreiden van ziektekiemen.

(4) Jaarlijkse griepprik

De griepprik is van cruciaal belang om u te beschermen tegen het griepseizoen.

(5) Bescherm mond en neus als u niest

Hoest en nies in de binnenkant van uw arm (elleboog) of in een tissue; zo beschermt u anderen.

(6) Blijf thuis als u ziek bent

Blijf op afstand bij anderen om besmetting te voorkomen.

(7) Was uw serviesgoed grondig

Grondig afwassen van serviesgoed, glazen en bestek beschermt tegen het verspreiden van ziektekiemen.

 

Bron: RIVM

Contact:

VerkoopBinnendienst

Hoofdkantoor Zaandam

Pieter Lieftinckweg 30
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 650 40 30
Mail: 
verkoop@hazet.igefa.nl