Recycle uw bedrijfskleding en maak de cirkel rond

Recycle bedrijfskleding en maak de cirkel rond

Hazet biedt de mogelijkheid om je oude (bedrijfs)kleding en schoenen te recyclen en/ of gecertificeerd te vernietigen: circulair ondernemen in een ander jasje.

Medewerkers worden in het nieuw gestoken of versleten bedrijfskleding wordt vervangen, jij houdt kleding over dat niet meer wordt gebruikt, maar nog wel in redelijke staat is. Recycle kleding op circulaire wijze en draag bij aan het hergebruik van het materiaal.

Verzamelproces

Je kunt je oude kleding deponeren in de textielcontainer bij ons hoofdkantoor in Zaandam of laten ophalen bij jou op locatie. Het is belangrijk dat de kleding droog en in een gesloten zak stopt voordat je het ter recycling aanbiedt. Zo voorkom je dat er vocht bij komt en kleding beschadigd. Schoenen met veters die nog gedragen kunnen worden kun je het beste aan elkaar binden. Zo blijven ze netjes bij elkaar.

 

 

Vernietiging

Gaat het om oude uniformen of bedrijfskleding die om welke reden dan ook niet terug op de markt mag verschijnen? Laat dit dan eerst professioneel vernietigen. Na vernietiging worden de resten zo duurzaam mogelijk ingezet. Hoe dat wordt gedaan is afhankelijk van het soort materiaal. Materiaal dat overblijft na vernietigen van bijvoorbeeld oude bedrijfskleding kan worden vermalen totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen heet dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt, zoals tassen en dekens. Het kan ook als vulmateriaal worden ingezet voor onder andere meubilair. Dagelijks zijn wij op zoek naar nieuwe circulaire initiatieven om andere nieuwe producten te produceren.

 

Bedrijfskleding recyclen is op 4 manieren mogelijk bij Hazet:

  1. Kleding, schoenen en meer recyclen in samenwerking met Havep: Maak vandaag nog een account aan bij Collect & Recycle om te beginnen met het recyclen van kleding, schoenen en andere items. Dankzij onze samenwerking met Havep kunnen we jou een efficiënte en duurzame oplossing bieden.
  2. Kleding recyclen in samenwerking met Fristads: Je kunt de kleding recyclen door deze eenvoudig af te leveren bij Hazet.Igefa. Voor het gemak kun je ook speciale inzamelzakken aanvragen, waarin maximaal 25 kg kleding kan worden geplaatst. Houd er rekening mee dat er een vergoeding van €30,00 per inzamelzak van toepassing is. Eventuele verzendkosten zijn voor eigen rekening.
  3. Kleding hergebruiken als poetslappen: Kleding kan een tweede leven krijgen als poetslappen, een duurzame manier om ze te hergebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de kleding rechtstreeks af te leveren of via Hazet. Let op: wij accepteren alleen tricot (gebreide kleding), jassen en soortgelijke kleding wordt niet geaccepteerd. Bij Hazet.Igefa kun je kleding kosteloos afleveren, en als je grote aantallen hebt, kun je op aanvraag speciale dozen verkrijgen tegen een vergoeding van €30,00 per doos. Verzendkosten zijn voor eigen rekening.
  4. Werkschoenen in samenwerking met Allshoes: Je kunt zelf werkschoenen regelen door een account aan te maken bij CF Alliance EU. Als het over kleine aantallen gaat, kun je deze naar onze showroom bij Hazet sturen.

Service

Bij Hazet begrijpen we dat onze klanten duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering belangrijk vinden. Daarom bieden wij een uitstekende service aan voor het recyclen van bedrijfskleding. Om de beste service te kunnen bieden bouwen wij met onze klanten graag langdurige relaties op.

 

Bel ons!

  • Groot aanbod merken
  • Eén overzichtelijke totaalfactuur
  • Eigen wagenpark met vaste chauffeurs
  • Parate kennis over wetgeving in ons vakgebied
  • Digitale oplossingen
Contact