159
Terug naar overzicht

Drie tips voor een goed onderhouden batterij van uw machine

13.05.20

Door de impact van de coronamaatregelen komen machines en toestellen vaker (en langer) stil te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tijdelijke sluitingen van bedrijven. Een stilstand van machines kan ook gevolgen hebben voor uw batterijen. Zo kan een deels ontladen of slecht onderhouden batterij, die niet meer in gebruik is, blijvende schade oplopen. Hoe kunt u dit voorkomen?

Wij geven graag enkele eenvoudige tips:

  1. Controleer het waterniveau van uw tractiebatterijen. Wanneer dit te laag staat, vul dit bij tot het gewenste niveau. Koppel ze vervolgens aan de lader tot u uw machine of toestel weer gebruikt.
  2. Om de accu's in goede conditie te houden, is het belangrijk om het apparaat alleen met volledig opgeladen batterijen weg te zetten en minstens een keer per maand de batterij opnieuw volledig op te laden.
  3. Bij machines en toestellen met Lithium batterijen: Hoewel Lithium batterijen niet volledig opgeladen opgeslagen moeten worden, is het toch van belang deze tijdig te laden. indien ze door zelfontlading te diep ontladen worden, zal de BMS (Battery Monitoring System) ze uitschakelen. Wanneer deze diepontlading te lang aanhoudt, kan de batterij definitief beschadigd raken.

Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met onze Technische Dienst.

Contact:

Kärcher CenterHazet

Kärcher Center Hazet

Pieter Lieftinckweg 32
1505HX Zaandam
Nederland
Tel.: 
075 205 00 20
Mail: 
info@karcher-center-hazet.nl